Uppdaterat! Välkomna till Ullareds Brukshundklubbs läger, torsdag 25 maj till söndag 28 maj!

Det har börjat bli tradition med lägerverksamhet för medlemmar och speciellt inbjudna under Kristi himmelsfärdshelgen, att träna gemensamt och hjälpa varandra med olika aktiviteter. Nytt för i år är att vi har fått möjlighet med träningshjälp i sök och spår med några av Norges mest erfarna lärare och hundförare i dessa grupper, Turid Staun och Geir B Larsen. De kommer att hålla kurs från torsdagen till lördagen.

Förtur för medlemmar i Ullareds Brukshundklubb

Bild från ett tidigare läger

Om du vill vara med i spår- eller sökgruppen, anmäl dig senast 1 Maj. Klubbmedlemmar har förtur. Först till kvarn gäller då platserna är begränsade, därefter reservplatser.

Utöver detta finns möjlighet att som vanligt träna i egna grupper och hjälpa varandra med noswork, agility, lydnad eller vad som i övrigt passar, dvs. fri träning.

Vill man vara med i den fria träningen så vill vi också ha anmälan senast 1 Maj

Lägeravgift/dag: 150 kr för medlem, 200 kr för ej medlem (ingår frukost, lunchmacka samt för- och eftermiddagsfika)

Middagen till kvällen står man som deltagare själv för men kommer att ordnas gemensamt genom grillning, hämtning av pizzor, kinamat eller liknande.

Inkvartering sker i egen husvagn eller i tält på klubbens område, viss möjlighet till el i husvagn/bil finns till kostnad av 50 kr per dygn.

För dig som vill vara med i en utav spår- eller sökgrupperna är avgiften 1 600 kr per person (avser arvode och resa) plus lägeravgiften. Som förkunskap krävs att du tävlat appellklass (med godkänt resultat) med nuvarande eller tidigare hund. Möjlighet finns även att deltaga som observatör till en kostnad av 500 kr per person plus lägeravgiften.

Presentation av instruktörerna

Geir B Larsen

Geir har hållit på med hund sedan 1989 och haft flera schäfrar. Han har blivit norsk mästare i spår två gånger och även tagit hem Kongepokalen i spår. Han har representerat Norge i tre Nordiska Mästerskap.

Geir är bruksdomare och bruksintruktör inom Norsk Kennel Klubb och utbildar även instruktörer.

Nu har Geir två bordercollies, Wifi och Fixit som tränas i spår och sök. Hundarna tränas även för kadaversök av får men också för att söka upp skadade och levande får efter att attacker av varg och björn.

Turid Staun

Turid har hållit på med hund sedan slutet av 70-talet och haft flera schäfrar som tävlats i lydnad och bruks med stor framgång. År 2000 skaffade hon bordercollien Somollis Gulli och tillsammans har de tagit 102 cert (39 i spår och 63 i sök).

Med Gulli startade hon i nio Norska Mästerskap. De blev Norska Mästare i sök fyra gånger och i spår en gång. De vann även Nordiska Mästerskapet i sök två gånger och har blivit Årets Spårhund och Årets sökhund i Norge flera gånger. Nu har Turid en ny bordercollie på tre år som i förr fjol blev uppflyttad till elitklass i både spår och sök. Turid är bruksinstruktör och utbildar även instruktörer.

Anmälan

Anmälan och frågor skickar ni direkt per mejl till lasse.henningsson@ullaredsbk.se tel. 070 6851531
Anmälan är bindande. Ett fåtal platser kvar.

Information ang. lägret och betalning skickas så snart lägret är fulltecknat.

Välkomna med er anmälan!

Lägerkommittén